2019

25 jarig bestaan Dierenambulance Almere

(foto: Evi Sman)

In de meldkamer van de dierenambulance komen veel meldingen binnen. Dat zijn telefoontjes over dieren waar iets mee is. Als het ernstig is, gaat de dierenambulance op weg. De dierenambulance is er voor allerlei dieren. Voor gewonde huisdieren of een zwerfdier. Zoals een hond of kat die buiten zwerft, maar eigenlijk bij mensen hoort te wonen. Ook wilde dieren die ziek of gewond zijn, kunnen met de dierenambulance mee. Zoals een haas of een vos.

In de dierenambulance is alles wat nodig kan zijn voor zieke en gewonde dieren. Zoals een EHBO-koffer met pleisters en verband. EHBO is een afkorting van Eerste Hulp bij  Ongelukken. Er is ook een brancard. Op dat draagbed kunnen gewonde dieren liggen. Verder zijn er reismanden en kooien. Grote voor honden en vossen. Kleine voor parkieten cavia’s en konijnen.

Bij de dierenambulance werken veel vrijwilligers. Ze worden niet betaald. Op een dierenambulance werken altijd twee mensen. Dat zijn de chauffeur en zijn ‘bijrijder’. Ze hebben allebei een diploma dieren-EHBO, dat moet. De Dierenambulance Midden Nederland helpt de dieren in nood in Almere en Zeewolde. Op 18 februari 2019 bestond de Dierenambulance Midden Nederland 25 jaar dankzij de inzet van veel vrijwilligers!

Almere City Run jubileum 10 jaar

Ken jij de Almere City Run? Dit hardloopevenement vierde in 2019 haar tienjarig jubileum. Afstanden voor jong en oud brengen de deelnemers langs een prachtige groene omgeving en rond het Weerwater in Almere. De langste afstand die wordt gelopen tijdens de City Run is 16, 1 km! Wist jij dat er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar ook een Kids Run is van 1,6 km? 

Eerste Europese Transgender-pad in Almere

(foto: Joachim Kolf)

(foto: Laura Krakowska)

Heb jij het mooie gekleurde zebrapad in Almere al eens gezien? Het ligt op de Hospitaaldreef, tussen het Flevoziekenhuis en Hogeschool Windesheim. Het zebrapad is geverfd in de kleuren van de transgendervlag: roze, blauw en wit. In Almere is op 2 november het eerste transgenderpad van Europa in gebruik genomen. Een transgender is, als je als meisje wordt geboren in het lichaam van een jongen of andersom. Met het zebrapad wordt hiervoor extra aandacht gevraagd. Voor de opening werd een Winter Pride Walk gehouden, waarbij een grote regenboogvlag door de stad werd gedragen. De wandeling had het thema ‘Proud to be me’ of in het Nederlands: Wees trots om jezelf te zijn!