2011

Opening Klokhuis

Door kinderen ontworpen

(Foto: Geert van der Wijk)

In 2010 en 2011 werd misschien wel het mooiste huis van Almere gebouwd. Een roze huis, in de vorm van een taart. Met een glijbaan om zo vanuit het huis naar buiten te glijden. En een slaapkamer waar de vissen boven je hoofd zwemmen. Het huis heet het KlokHUIS. Verzonnen door kinderen die hun ideeën voor een droomhuis naar het kinderprogramma KlokHUIS stuurden. Uit die ideeën werden de beste gekozen. Een slimme architect maakte daarvan één huis. En Almere had er de beste plek voor: midden in het Cascadepark. Op 8 juni 2011 werd het huis feestelijk geopend door Prinses Máxima en KlokHUIS-presentator Bart.

Expo Floating Life

Drijvende woningen ontwerpen, omdat er te weinig woningen zijn in de toekomst. Expo Floating Life laat dit zien in de Pampushaven.

Hogeschool

In november 2011 krijgt Almere een nieuwe school. Het Windesheim Flevoland. Het is een school waar je heen kunt gaan nadat je klaar bent met de middelbare school. Dat kan als je een havo- of vwo-diploma hebt gehaald. Omdat het een grote school is, waar veel studenten kunnen studeren, noemen mensen in Almere het een belangrijk moment. De stad wordt met de komst van deze school steeds meer een studentenstad.