2007

Schouwburg&Kunstlinie

theater en kunstencentrum

(Foto: Geert van der Wijk)

Ben je weleens naar de schouwburg geweest? Dat is dat grote gebouw aan het water aan de Esplanade, midden in het stadscentrum. In 2007 werd de schouwburg officieel geopend door koningin Beatrix. Dat deed ze door een gedenksteen te onthullen. Daarna keek ze, zoals dat natuurlijk hoort in een schouwburg, naar een voorstelling.

Weet jij wie Clarence Seedorf is? Hij groeide op in Almere, zat op het Echnaton en trainde al heel jong bij Ajax. Hij was de jongste Ajax-debutant ooit toen hij met zestien jaar voor het eerst meespeelde met een bekerwedstrijd omdat Frank de Boer uitviel. Daarna heeft hij ook nog bij Real Madrid en AC Milan gespeeld. Clarence Seedorf vindt het heel belangrijk dat kinderen net als hij veel plezier hebben met sporten. Ook als er geen geld is voor een club of vereniging. Daarom opent hij op 20 september met heel veel trots het Clarence Seedorfplein in Stedenwijk. De playground heeft pannaveldjes, een basketbalveld, tennisbanen en een jeu-de-boulesbaan.

Er zijn mensen die echt begrijpen wat kinderen en jongeren bezighoudt. Zo iemand was René Kempenaar. Deze bekende Almeerder was een jongerenwerker die jongeren die in problemen kwamen, hielp met sporten of met praten. Hij liet ze zien dat drugs en drank je nooit helpen, maar je kapot maken. René Kempenaar was bij heel veel mensen geliefd en bekend. Net zoals Ali B. Zelfs de koningin kende hem. Helaas overleed René Kempenaar in 2007 aan een hartstilstand.

In Almere Poort werd een heel grote sporthal gebouwd: de Top- en breedtesporthal. Na twee jaar bouwen, was de hal in 2007 klaar. In deze hal kunnen wedstrijden gespeeld worden. Bijvoorbeeld basketbal, volleybal, badminton en zaalhockey. Ook worden er soms evenementen gehouden.