2005

Voedsel Loket Almere

Biedt hulp aan mensen in nood

(Foto: Bob Friedländer, Almere)

Kun jij elke dag een andere lunch meenemen naar school? Kun je als je uit school komt iets lekkers pakken? En in de avond misschien zelfs kiezen wat je wil eten? In Almere zijn er kinderen die dat niet kunnen. Het Voedsel Loket Almere (VLA) biedt daarom gezinnen en alleenstaanden die even te weinig geld hebben om goed te eten, voedselpakketten aan. Op 1 november 2005 is het VLA officieel een stichting. Als je een stichting bent, mag je wel geld verdienen, maar moet je alles wat je verdient ook weer gebruiken voor je stichting.

Op 1 januari 2005 werd Jaydae Rahma Laghbili geboren. Een heel bijzondere jongedame, want zij is de 175.000ste inwoner van Almere. Natuurlijk ging burgemeester Annemarie Jorritsma-Lebbink op kraamvisite. Ze nam een prachtige taart mee als cadeau.

Als je beroemd bent, voel je je nog net iets beroemder als er een wassen beeld van je wordt gemaakt. De wassen beelden van beroemdheden staan allemaal in het Madame Tussaud in Amsterdam. In 2005 kreeg rapper en Almeerder Ali B. ook een wassen beeld. Hij was daarmee de eerste rapper van de hele wereld met een eigen beeld in het beeldenmuseum!