1991

Eerste Architectuurprijs uitgereikt

Almere stimuleert vernieuwend bouwen

(Foto: AxiPress Lelystad)

In 1991 reikt de gemeente Almere een prijs uit. Een architectuurprijs. De gemeente deed dat voor het eerst. 122 woningen in Muziekwijk waren volgens de jury de prijs meer dan waard. De huizen werden ontworpen door architect Gert Jan Hendriks. Wil je meer weten over de prijzen die later ook zijn uitgereikt? Of ben je benieuwd naar architectuur in jouw stad? Bij de VVV in het Stadscentrum kun je een wandelroute ophalen, ze hebben ook boekjes over architectuur te koop, maar die kun je ook in de bibliotheek bekijken.

In 1991 begint Almere met de bouw van een heel grote basisschool. Een school met maar liefst 16 klassen. Nog nergens in Nederland is zo’n grote basisschool gebouwd. Het gebouw is een ontwerp van architect Herman Hertzberger en staat in de Filmwijk.

Het Leger des Heils is niet een leger zoals jij dat misschien kent. Het zijn mensen die allemaal het Christelijke geloof hebben. Met geld dat ze ophalen bij collectes helpen ze mensen die bijvoorbeeld even geen dak boven hun hoofd hebben. Het Leger des Heils heeft sinds 1991 haar hoofdkwartier in Almere Stad.