1990

Eerste NWR-BouwRAI

Muziekwijk als buitenexpo

(Foto: Onbekend)

Je kunt een huis tekenen om te laten zien hoe iets gebouwd kan worden. Je kunt het huis in het klein nabouwen, dat noemen we een maquette. Of je kunt échte huizen bouwen en dan tentoonstellen. Dat laatste doet Almere voor het eerst in 1990. De Nationale Woningraad en de RAI organiseren samen de NWR-BouwRAI. Zo heet de tentoonstelling. Zo’n 19 verschillende voorbeelden van huizen worden rondom het station Muziekwijk gebouwd. Allemaal huizen om andere bouwbedrijven en architecten te inspireren en te laten zien: kijk eens wat er allemaal kan? Na deze eerste keer kreeg Almere de smaak te pakken. In 1992 en 2001 was er ook een BouwRAI waar duizenden mensen naar komen kijken.

In 1990 krijgt Almere een school voor Middelbaar Beroepsonderwijs in Almere Buiten. Hier kun je naartoe als je je diploma van de middelbare school hebt gehaald. De school is groter geworden en heet nu ROC Flevoland.

Bij de familie Van Loof wordt een bijzonder kindje geboren. De 75.000ste inwoner van Almere! Natuurlijk gaat burgemeester Cees de Cloe samen met zijn vrouw op kraamvisite.